tisdag 5 juli 2011

Hur man går på festival som 30+

Jag skulle kunna berätta om min vecka på Peace & Love. Gå in i detalj på vad vi gjorde, vilka band vi såg och vilka band vi inte såg..........men det finns så många som skriver sånt tråkk!

Istället kommer här en lista för vad som kan vara bra att tänka på när du som 30+:are tänker gå på festival tillsammans med 50.000 andra människor varav ungefär 40.000 är mellan 15-25 år gamla!

Here it goes!

  • Kom ihåg biljetterna! Upptäcker man strax innan Borlänge att biljetterna ligger kvar hemma på      köksbänken leder det lätt till en mindre hjärtinfarkt!

  • Skaffa rejäla, fotriktiga skor. Å då menar jag inte bara sköna bekväma skor. Nej nej det duger icke! Jag menar riktigt fotriktiga á la dämpning delux. Det må hända att det inte är speciellt vackert men med tanke på att du går och står precis hela tiden, på asfalt, så kommer dina fötter att kyssa dina tår....ja ....eller.....ni förstår vad jag menar...

  • Drick! Visst, du kan välja att dricka alkohol, det kan ju döva smärtan i kroppen (som du garanterat har eftersom du ALDRIG får sitta ordentligt). MEN, tag i aktning 2 saker. Antingen får du dricka jäkligt varm öl, från ett varmt tält på en varm skitig camping mitt på dagen (weiii), eller så får du ställa dig i en evighetslång kö på festivalområdet för att ta dig in i ett öltält för att sedan ställa dig i nästa evighetslånga kö för att få din öl för att sedan stå och dricka upp den där ölen (för glöm att du får sitta) snabbt som fan så du hinner till nästa spelning (dubbel weii).  Nej den enda drycken är vatten! Den är lätttillgänglig eftersom alla andra bara dricker alkohol och ska du slåss med ungdomarna framför scenen så vill det till att du har vätskat dig ordentligt!

  • Gör upp ett spelschema med artister du vill se och följd det sedan sådär halvbra. På så sätt missar du inget men du hinner ändå smita in på små obskura spelningar och har chansen att upptäcka något riktigt riktigt bra.

  • Om du någon gång får tråkigt på festivalen, vilket är föga troligt, så sätt dig ner någonstans där det inte ligger allt för många cigarettfimpar, tomburkar, papptallrikar och glasspinnar. Ta de lugnt och titta på människorna runt om dig. VEM är en potentiell psykopat? Vem skulle gå runt med en mascete eller löjligt stor hagelbössa och bara go crazy OM de inte hade haft den där lilla rösten i huvudet som talar om att det är nog en dålig idé att göra så. Ganska underhållande faktiskt!

  • Om du blir riktigt trött, köp en Red Bull.... man kan även köpa en energidryck med en rastafari man på men jag är högst tveksam på om man blir speciellt pigg och alert av den!

  • Se till att du vid dagens slut är totalt utmattad och ledbruten i hela kroppen. Då sover du som en klubbad säl med snorfulla människor som antingen skriker, slåss eller har sex alldeles för nära dig. Ju ondare du har desstå bättre sover du!

  • Så till den sista och kanske viktigtaste punkten. Om du någon gång är på en festival där Christian Kjellvander spelar. Missa inte det! Det är magiskt, episkt, otroligt vackert och får alla dina kroppshår, önskade som oönskade att stå rakt ut! 










                                                    
                                                  

2 kommentarer:

  1. hahaha underbart..och jag håller med om Christian

    SvaraRadera
  2. som sagt, kommer aldrig att hända...

    SvaraRadera